Tagtelt ferie i SydSverige. Vores bedste tips og tricks til fantastiske tagtelt eventyr.

Påskeferie med Tagtelt i SydSverige

Måske er det bare mig, men jeg kan ofte tvivle på om det er os forældre, der synes at tagteltcamping er fedt, eller om børnene hellere vil noget andet. Men gang på gang bliver min bekymring gjort til skamme! Vores drenge har plaget og plaget for at komme afsted på tur!

I dette blogopslag deler jeg vores oplevelser fra en uges påskeferie med tagtelt i Sverige, inkl. anbefalinger til steder at besøge, tips til at finde overnatningssteder, og hvad en uges ferie med tagtelt kan koste!


Camperkøkken. Klapbord til Camperbox - Ekstra Bordplads og Fleksibilitet! Få mere ud af din camperbox med et praktisk klapbord! Dette klapbord er perfekt til at skabe ekstra bordplads til madlavning, spisning eller afsætning. Bordet montere på en af skufferne på din camperbox, og det kan foldes op og ned efter behov.

 

Sverige - et perfekt Tagtelt land

Vi har rejst i Sverige mange gange, især i Sydsverige. Både før vi mødte hinanden, som par og nu som familie. Det var anden gang vi besøgte Sverige med tagtelt, og vi er begejstrede for hvor nemt det er at campere der.

Hvor må vi overnatte med tagtelt?

Noget af det det bekymre mange der er nybegynder i at rejse med tagtelt, er hvor man må overnatte og hvordan vi finder gode overnatningssteder.

Sverige er nok et af de nemmeste steder at rejse med Tagtelt. Hvis du er ny i tagteltverden er Sverige er godt begynder land at rejse i.

Du har måske hørt om "allemandsretten", som giver enhver lov til at færdes næsten overalt i den svenske natur. Fedt tænker du måske, så kører du bare hvorhen du vil, men allemandsretten er tiltænkt vandre, cyklister, ryttere o.lign. Du må altså ikke kører terrænkørsel, men du må gerne holde ind ved f.eks. en sø for en overnatning.

Når vi vælger overnatningssteder gør vi det ud for princippet:

Vis hensyn, forstyr ikke, ødelæg intet.

Vi bruger Appen "Park4night", her dele andre campere ud af deres overnatningsspot. I appen vælger vi som oftest søgeikonet "træ", som betyder "sorrounded by nature". Når vi har fundet et par steder som ser lovende ud bruger vi Google maps til at nærmere på hvor det ligger i forhold til beboelse og er vejen dertil til at kører og stemmer billeder overens. Jo oftere vi har brugt appen, jo bedre er vi blevet til at udvælge spots.

Og en lille opfordring herfra - Efterlad altid stedet bedre end du fandt det.
Hvis vi skal have lov til at blive ved med at færdes i naturen, skal vi også passe på den. Det er en selvfølge for os at man tager sit eget skrald med og hvis vi finde andet skrald (og det gør vi desværre tit), så tager vi også det med!

Hvad lavede vi i Sverige?

Der er massere af dejlige steder at besøge i Sverige. Naturen spiller en stor rolle for os når vi camperer, og vi elsker at vandre og nyde omgivelserne. Her er et par af vores anbefalinger.

Söderåsen National Park: Har mange gode vandreruter af forskellig længde. Vi gik Kopparhattsrundan, som er omkring 4km lang. Perfekt til en halvdagstur med madpakker i rygsækken. 



Stenshuved National Park: Er nok mindre kendt, men ikke mindre skøn. Når man tænker på Sverige tænker man måske mest på søer, men ved Stenhuved finder du lange hvide strande, som får tankerne hen på mere eksotiske distinationer. Stenshuved ligger ca. 1t 20min fra Malmø og ligger ud til Hanøbugten. Der er en del turister om sommeren, så jeg vil anbefaling at parkere ved Simrishamn N, 277 35 Kivik, Sverige.



Fisketure: I Sverige er der 95.700 søer, så at tilbringe tid i, på og ved de svenske søer er oplagt. På denne tur fiskede vi. I Sverige skal du have fisketegn til den sø du ønsker at fiske i, prisen for et fisketegn kan være meget forskellig. Du skal desuden være opmærksom på at vise arter kan være fredet.


Flødebolle fabrikken: Hvis I køre ad E4 og elsker slik, lige som meget som vi gør, bør i tage et stop hos Herrgårdstoppen AB. Ud over at være en flødebolle frabrik, har de også et kæmpe udvalg af billigt bland selv slik.


Til børnefamilier: Et besøg i Astrid Linggrens verden kan helt sikkert anbefales, vi besøgte det dog ikke denne gang, men i 2021. Kan anbefale at lytte til Astrid Lindgrens historier på lydbøger i mens i kører. Her hjemme hitter Brødrene løvehjerter og Alle vi børn i Bulderby for tiden. I Astrid Lindgrens verden spilles der forskellige forstillinger fra nogle af hendes fantastiske fortællinger, hvis jeres børn ikke kender dem, så ville jeg vælge dem som passer til deres alder og som de spiller for forestilling f.eks. Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømper og Ronja Røverdatter.

Go with the flow: Jo oftere vi rejser med Tagtelt, jo mindre planlægger vi. Det er en befrielse ikke at have fokus på hvor du er på vej hen. For os, især mig, har det været en øvelse i at alt ikke behøver være planlagt og at jeg ikke behøver at kende ruten på forhånd. Tro mig, jeg forstår godt at man har lyst til at planlægge ens tur og måske især når man er ny til at rejse med tagtelt. Men når man er blevet mere tryg ved at rejse med tagtelt, er der noget fantastisk i at gå ned i tempo og på dagen se hvad man har lyst og stoppe de steder man finder på vejen.

 

 

Var det ikke koldt at sove i Tagtelt i marts?

Nogle vil måske synes vi er vanvittige at sove i telt i marts, men der er også en vis charme ved det.


Vores bedste anbefalinger til at holde varmen:

  • En god sovepose. Vil anbefale en 3-sæson sovepose.
  • Hue, handsker og uldsokker.
  • Lange underbukser, gerne i uld.
  • Et ekstra tæppe
  • Gå aldrig kold i seng. Det er dig som kommer med varmen. Så dans, hop, løb inden du kravler op i tagteltet.
  • Husk at drikke vand, også selv om det er koldt.


Når det er koldt udenfor, er der en øget risiko for at der danne kodens i teltet. Jeg vil derfor anbefale er at læse her.

Tagtelt og markise. Billig Markise til din bil - Bliv klar til dit næste camper eventyr.Markise til bilen. Omdan din bil til en minicamper. Campervan #markise #carcamping #berlingocamper #caddycamper - udstyr til din camper. Monteres på tagbøjler.

Hvad koster en uges påskeferie tagtelt tur i Sverige:

Det er jo nok meget individuelt, men her er hvad det kostede os - 2 voksne og 2 børn. Der kan helt sikkert gøres billegere, men det kan helts sikkert også gøres dyrere. Vi har købt det mad vi har haft lyst til og vi brugt 830 kr. på bland selv slik hvor af over halvdelen var påskegave til familie.


Brændstof: 1078 kr.
Broafgift: 1302 kr.
Overnatning: 0 kr.
Mad og drikke: 1885 kr.
Diverse: 1309 kr.

I ALT: 5.574 for en uge
eller små 800kr pr. dag.

Overrasker prisen dig? Og hvor meget plejer du at bruge når du holder ferie?



Det største tagtelt hilsner fra Nynne

Tilbage til blog

Indsend en kommentar