Opleve komforten i et tagtelt fra LangelandCampers. Læs mere om hvordan du bedst vedligeholder dit tagtelt. Omdan din bil til en minicamper.

Hvordan vedligeholder jeg mit tagtelt?

Her kan du læse vores bedste råd til hvordan du vedligeholder dit tagtelt.  

Imprægnering:

Dit tagtelt er imprægneret fra nyt. Imprægneringen aftager over tid og dit tagtelt skal derfor imprægneres med mellemrum. Hvor ofte du bør imprægnere afhænger af hvor ofte du bruger det og hvor du bruger det. F.eks. svækker havgus og myggespray imprægneringen.

Vandtæthed:

Dit tagtelt er meget vand- og vejrbestandigt og som beskrevet ovenfor imprægneret fra nyt. Dog kan du med fordel “vande” dit tagtelt, inden du tager det i brug. Dit tagtelts teltdug er lavet af en blanding af bomuld og polyester. Når bomuld bliver vådt, udvider det sig og på den måde “lukker” stoffet og syningerne sig om hinanden. Det er med til at forbedre dit tagtelts vandtætte egenskaber.  

Sådan vander du dit tagtelt:

 • Tag tagtelts oversejl af.
 • Tag madrassen ud.
 • Luk alle åbninger.
 • Vand med en haveslange teltdugen, særligt omkring syningerne.
 • Vær opmærksom når du vander omkring skylight vinduet, da der kan komme vand ind. Dette er helt normalt. Når oversejlet kommer på, kan der ikke komme vand ind.
 • Når du har vandet dit tagtelt, lader du det tørre fuldstændigt!
 • Gentag 2-3 gange. 
 • Påsæt oversejl    

Rengøring:

Fjern skidt regelmæssigt ved at børste den tørre teltdug. Pletter på teltdug bør tørre helt igennem og forsøg først at fjerne med en børste. Hvis det ikke er nok, bruges lunkent vand. Det må IKKE benyttes sæbe eller andre rengøringsmidler, da det kan beskadige teltdugens vandafvisende egenskaber.

Opbevaring:

Du bør aldrig slå dit tagtelt sammen vådt. Hvis det ikke er muligt, bør du indenfor 24 timer slå det op til tørring. Du kan risikere at der dannes mug og skimmel, hvis du opbevarer det vådt. 

Når du ikke benytter dit tagtelt, bør det opbevares tørt.

Kondens:

Kondens er et naturligt fænomen, der opstår, når varm, fugtig luft møder en kold overflade. I et tagtelt kan dette ske, når varm luft fra din krop møder den kolde teltdug. Jo flere personer der sover i teltet, jo mere fugt produceres, og jo koldere det er udenfor, jo mere kondens dannes der.

Heldigvis er der en række ting, du kan gøre:

 • Udluftning: Sørg for god ventilation i dit tagtelt, selv i koldt vejr. Åbn vinduer og døre, så fugtig luft kan slippe ud og frisk luft kan komme ind.
 • Skab gennemtræk: Åbn vinduer og døre på modsatte sider af tagteltet for at skabe en effektiv luftstrøm.
 • Brug ventilationskanaler: Alle vores tagtelte har ventilationskanaler, der kan hjælpe med at lede fugtig luft ud.
 • Anti-kondensmadras: Anti-kondensmadrasser giver ventilation under madrassen, som gør det muligt for fugten at slippe væk. Dette forhindrer at der samler sig fugt under madrassen, og du undgår mug og meldug. Anti-kondensmadrasser er ekstra effektive, når der er mange personer i teltet, eller når temperaturen falder under frysepunktet.

Vi anbefaler at du tilvælger en anti-kondensmadras!

  Husk: Kondens kan være et problem i alle typer telte, men ved at følge disse tips kan du minimere problemet og sikre en behagelig naturoplevelse.

   Vi anbefaler at du mindst en gang om året gennemgår dit tagtelt.

    

   Tilbage til blog

   Indsend en kommentar

   Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.