Tagtelt ferie med børn: Få ro på bagsædet - vores bedste tips til køreturen. Børn og camper

Rejse med børn: Få ro på bagsædet, vores bedste tips til køreturen!

Vi ved, at lange køreture kan være en udfordring med små børn, men med de rette forberedelser og lidt kreativitet kan turen blive en hyggelig og mindeværdig del af ferien. Fra underholdning og snacks til praktiske råd om pauser og skærmtid – her er vores guide til at få ro på bagsædet og gøre køreturen til en positiv oplevelse for hele familien.

Til at starte med vil jeg sige: Fra du pakker bilen, er din ferie allerede i gang. Nyd den! Gør køreturen til en del af rejsen og ikke bare noget, der skal overstås.

Er du nervøs for, hvordan dine børn klarer turen? Husk: Hvis du udstråler ro, overskud og har styr på det, smitter det af på dine børn.

Tagtelt ferie med børn: Få ro på bagsædet - vores bedste tips til køreturen. Børn og camper

Klar - Parat - Ferie Start!

Skab en hyggelig plads til dem i bilen

Underholdning er nøglen til en rolig køretur. Her er vores bedste tips:

Bilbanko: Holder børnene fokuseret på, hvad der sker omkring dem, hvilket også kan have en gavnlig effekt i forhold til køresyge. Lav selv spillet og print nogle ark. Pinterest er et godt sted at lede efter skabeloner.

Spil: Uno, Skip-Bo og andre kortspil er ideelle. Kort holdere til de små er uundværlige. Vælg spil, der ikke indeholder for mange dele, og som er enkle at komme i gang med.

Tagtelt ferie med børn: Få ro på bagsædet - vores bedste tips til køreturen. Børn og camper

Pause og Uno

Billege: Der findes et utal af "billege". En af vores favoritter er "Jeg ser noget, der er (farve)". Her skiftes man til at tænke på en ting, man kan se. Det eneste hint er farven, og de andre skal gætte det ved at stille ja/nej spørgsmål.

Lydbøger: Vælg nogle, som alle gider at lytte til i fællesskab i bilen. Eller lad børnene høre hver deres med høretelefoner, så du undgår at høre Gurli Gris for 117. gang. Husk at downloade hjemmefra, så du undgår at bruge data.

Favoritter her hjemme er:

 • Harry Potter
 • Alle vi børn i Bulderby
 • Brødrene Løvehjerte
 • Mio, min Mio
 • Historien om den kæmpe store pære.  

Playliste: Lav en fælles playliste med musik, som alle kan lide. Husk at downloade hjemmefra, så du undgår at bruge data.

Skærme: Det er et kontroversielt emne, og holdningerne er mange. Vi forsøger at minimere skærmtid under ferien, men det ville være en løgn at sige, at der aldrig er skærmtid. På dage hvor vi kører langt, og alle er trætte, får de typisk skærmtid sidst på dagen. Vores børn har ingen iPads, men de har selv sparet sammen og købt en Nintendo Switch. Her har vi mulighed for at spille sammen og gøre det til en familieting.

Når vi som forældre også er trætte, er vi mest tilbøjelige til at sige ja til skærm. For os handler det ikke nødvendigvis om tid på skærmen, men om opmærksomhed på, hvad de ser på skærmene.

Tagtelt ferie med børn: Få ro på bagsædet - vores bedste tips til køreturen. Børn og camper

Skærmtid på færgen

Mad og drikke

Undgå at blive "Hangry": Tænk på, at der både skal være noget sundt og mættende, men også lidt lækkert, så man mærker, det er ferie.

Snacks: Kombiner de søde snacks med de salte. Vi laver typisk nogle snackpakker – én til forsæderne og én til hvert af børnene. Lav evt. flere snackpakker og læg dem i køleboksen, og tag dem i brug i løbet af dagen.

Forslag til snacks:

 • Peberfrugt-, agurk- og gulerodsstænger
 • Humus eller aioli til at dyppe i
 • Frugt (skær evt. æbler ud)
 • Ærtebælge
 • Kiks
 • Myslibar
 • Mini yoghurt
 • Nødder og rosiner
 • Ostestænger af din favoritost
 • Pølsehorn

"Hold kæft"-poser: En pose børnene kan få med noget lækkert, når alle er trætte eller tålmodigheden er ved at være brugt.

Drik vand: Undgå at blive dehydreret.

Madpakker

Det gode ved at rejse med sit køkken bag i bilen er, at man ikke skal tænke på at købe mad på lange køredage, så længe køleboksen er fyldt op hjemmefra. Madpakker lyder måske træls, men det behøver det ikke at være. Få noget ordentlig mad i stedet for kun at leve af det, man kan få på rastepladser og tankstationer.

På lange køredage, vælg noget nemt til aftensmad.

Tagtelt ferie med børn: Få ro på bagsædet - vores bedste tips til køreturen. Børn og camper

Nem frokost på parkeringsplads i Tyskland

Søvn og hvile

Jo mindre dine børn er, og jo mindre de er vant til at køre i bil, jo flere pauser. Kør maks. to timer og hold en pause. Bevægelse, løb, hop og stræk ud i pauserne.

Kør mellem 6-8 timer pr. dag og maks. 2 dage i træk.

Hold gode pauser. Kør af motorvejen, find en legeplads eller grønt område. Vi bruger typisk Google Maps. Ofte skal du ikke så langt væk fra motorvejen, før du finder en skøn plet.

Tagtelt ferie med børn: Få ro på bagsædet - vores bedste tips til køreturen. Børn og camper

Legeplads i Slovenien

Overvej at køre væk fra motorvejen!

Vælg landevejen noget af turen, særligt i højsæson. Kø på motorvejen kan få alle i bilen til at miste tålmodigheden. Hold øje med Google Maps og trafikradioen, og kør af. Hellere køre en smule langsommere ad landevejen end at sidde i kø på motorvejen. En anden fordel ved landevejen er, at man nemt kan holde ind til siden, hvilket er en fordel, når dine børn øver sig i at blive blefri.

Køresyge

Særligt vores ene barn lider af køresyge. Vi forsøger at tage alle forholdsregler: Kig ud af vinduet (ingen skærm eller bøger), køresygepiller, køresygearmbånd og altid en pose i nærheden.

Hvornår skal vi køre?

Der er lidt en smagssag om, hvornår på døgnet man starter sin rejse. Vi har ofte pakket bilen om aftenen og så stået meget tidligt op. Hvis man skal sydpå over Hamborg, anbefaler vi at undgå myldretiden. Vi foretrækker at komme forbi inden kl. 6.30 og så holde en god pause med morgenmad efterfølgende.

Tagtelt ferie med børn: Få ro på bagsædet - vores bedste tips til køreturen. Børn og camper

Dejlig plet i Sverige

Hvad tid på dagen skal vi stoppe med at køre?

Igen en smagssag. Vi anbefaler, at man senest ankommer til sit overnatningsspot kl. 16. Så kan man nå at slappe af, inden man måske skal køre langt igen næste dag. Børnene kan også nå at lege og brænde noget krudt af.

Tagtelt ferie med børn: Få ro på bagsødet - vores bedste tips til køreturen. Børn og camper

Badetur inden sengetid

Husk: Det er ok at ombestemme sig og ikke køre så langt, hvis man kan mærke, at der er brug for det.

Hvad er jeres erfaringer med kør-selv ferie med børn? Del gerne med os!

Tilbage til blog

Indsend en kommentar